Nou – teren de joaca

Deoarece locul de joaca este o valoare in dezvoltarea copiilor, am gasit solutia prin punerea la dispozitia copiilor in imediata apropiere a unui spatiu de joaca inedit de cca 1200 mp, unde copiii vor descoperi placerea activitatilor de gradinarit, constructii, arhitectura, design, menite sa dezvolte motricitatea fina si grosiera si sa apropie tot mai mult de viata adultului, practic o “pregatire pentru viata”.

In vederea punerii in practica a acestor experiente spatiul va fi dotat cu bucati lemn de esenta moale sub diverse forme, piatra, nisip, cauciuc, echipament sportiv, chevalete pentru pictura, prilej cu care prescolarii pot experimenta jocul intr-o alta maniera , mult mai obiectiva si naturala (exemplu: construirea unei casute din lemn de dimensiuni mai mari, pictura pe panza si hartie inspirata din natura, cazemate, etc).

De asemenea, vom organiza diferite expozitii si jocuri in aer liber la care parintii vor putea participa activ (exemplu: “Sarbatoarea recoltei”, “Universul vitaminelor”-piata cu legume, “Lampioane cu mesaje”, etc).

Prescolarii vor avea acces in acest spatiu indiferent de anotimp, deoarece cunoasterea mediului reprezinta un element important al dezvoltarii